Інструменти штучного інтелекту  опановували чернігівські медійники

Друга група чернігівських медійників пройшла тренінг “Використання ШІ у роботі локальних медіа: базовий рівень”, який 13 — 14 липня організував регіональний хаб Інституту масової інформації “Медіабаза Чернігів”. 

Експерт з цифрової безпеки в Nadiyno.org Павло Бєлоусов радить користуватися платною версією ChatGPT, адже є можливість не лише працювати із текстовими матеріалами, а й файлами (картинками, документами, таблицями). Окрім того, в платній версії можна створити свій власний “чат-бот” ChatGPT та підлаштувати його виключно під свої потреби. 

До прикладу, у вкладці Knowledge можна поділитися зі штучним інтелектом найкращими своїми статтями і тим самим навчити ChatGPT писати статті у вашому стилі та подачі. Експерт наголошує на тому, що ChatGPT можна натренувати так, щоб перевірити, чи написати ШІ-текст буде вкрай важко. 

Також Павло Бєлоусов порадив інші сервіси штучного інтелекту: 

  • Claude — той самий ChatGPT, але працює на іншій моделі; 
  • Gemini (версія від Google); 
  • ZeroGPT – можна перевірити текст на використання у ньому штучного інтелекту; 
  • Pinpoint – дозволяє медійникам працювати із великою кількістю текстів та допомагає розшифровувати відео- та аудіофайли; 
  • Vizard – можна завантажувати аудіо для розшифровки. 
  • Рerplexity – можна використовувати у своїх матеріалах у якості бази знань. 

Керівник регіонального хабу Інституту масової інформації “Медіабаза Чернігів” Павло Пущенко зауважив, що тема використання інструментів штучного інтелекту в роботі медіа виявилась настільки актуальною серед чернігівських медійників, що довелося замість одного тренінгу проводити два:  

“Ми отримали близько трьох десятків зголошень на навчання по ШІ. Тому вирішили організувати дві групи для занять. Адже практичний підхід до проведення тренінгів передбачає індивідуальну увагу до кожного учасника, тому з великою групою працювати немає можливості”. 

Нагадаємо, що перший практикум для чернігівських журналістів  з використання ШІ відбувся 29-30 червня 2024 року.

Захід відбувся за підтримки Посольства США в рамках реалізації проєкту  “Підтримка діяльності локальних медіа Чернігівської області”. 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?